Integritetspolicy | Of Stories
41387
page-template-default,page,page-id-41387,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-3,qode-theme-ver-16.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Integritetspolicy

Vilka vi är

Vår webbplatsadress är: https://ofstories.se.

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

Kommentarer

När besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlar vi in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt besökarens ip-adress och user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden.

En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på https://automattic.com/privacy/. När din kommentar har godkänts kommer din profilbild att visas publikt tillsammans med din kommentar.

Media

Om du laddar upp bilder till webbplatsen bör du undvika att ladda upp bilder där EXIF-data inkluderar data från GPS-lokalisering. Besökare till webbplatsen kan ladda ned och ta fram alla positioneringsuppgifter från bilder på webbplatsen.

Kontaktformulär

Cookie-filer

Om du lämnar en kommentar på vår webbplats kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år.

Om du har ett konto och loggar in på denna webbplats kommer vi att skapa en tillfällig cookie-fil för att kontrollera om din webbläsare accepterar cookie-filer. Denna cookie-fil innehåller ingen personligt identifierbar information och försvinner när du stänger din webbläsare.

När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din cookie att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort.

Om du redigerar eller publicerar en artikel kommer en extra cookie-fil att sparas i din webbläsare. Denna cookie-fil innehåller inga personuppgifter utan anger endast inläggs-ID för den artikel du just redigerade. Den gäller under 1 dygn.

Inbäddad innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Analys

Vilka vi delar dina data med

Hur länge vi behåller era uppgifter

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

För användare som registrerar sig på er webbplats (om sådana finns) sparar vi även de personuppgifter de anger i sin användarprofil. Alla användare kan se, redigera eller radera sina personuppgifter när som helst (med undantaget att de inte kan ändra sitt användarnamn). Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna information.

Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har ett konto eller har skrivit några kommentarer på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

Vart vi skickar dina upgifter

Kommentarer från besökare kanske kontrolleras via en automatiserad tjänst för detektering av skräppost.

Din kontaktinformation

Ytterligare information

Hur vi skyddar din information

Vilka procedurer vi har för dataläckor

Från vilka utomstående parter vi tar emot data

Vilket automatiserat beslutsfattande och/eller profilskapande vi gör med våra användaruppgifter

Branschkrav om delgivning av information

VI är noga med att alltid hantera dina uppgifter med integritet. Vi ber dig aldrig om samtycke till personuppgiftshantering som inte är direkt relaterat till Of Stories produkter och tjänster.

VEM ÄR ANSVARIG FÖR DINA PERSONUPPGIFTER?

Of Stories ansvarar för behandlingen av dina personuppgifter (personuppgiftsansvarig).
Om du har några frågor angående vår behandling av dina personuppgifter är du välkommen att kontakta oss på vår e- postadress hej@ofstories.se

Notera att de villkor som gäller för ditt köp följer av våra köpvillkor.

NÄR DU HANDLAR I OF STORIES WEBBUTIK

För att vi ska kunna fullgöra ditt köp krävs att vi behandlar uppgifter om dig. Om du inte anger dina uppgifter kommer vi inte kunna genomföra ditt köp hos oss. Vi måste även behandla dina uppgifter för att följa andra lagstadgade krav, exempelvis bokföringslagens krav på att spara uppgifter.

VI BEHANDLAR DINA UPPGIFTER FÖR ATT:

• Kunna leverera köpta varor (inklusive avisera om leverans eller annat rörande leveransen), och vid leverans dela dina uppgifter med valt fraktbolag.
• Hantera en eventuell ångerrätt.
• Hantera lagstadgade skyldigheter

PERSONUPPGIFTER SOM BEHANDLAS:

• Namn
• Kontaktuppgifter (t.ex. postadress, e-postadress och mobilnummer)
• Ordernummer • Kollinummer
• Orderinformation (t.ex. vilken produkt som du har beställt)

Utöver ovan behandlas dina personuppgifter även av betaltjänstleverantören Payson för att genomföra din betalning. Payson är självständigt personuppgiftsansvarig för dina behandlingar och informerar dig separat om hur dina uppgifter behandlas.

Laglig grund: Fullgörande av köpavtal, rättslig förpliktelse samt intresseavvägning.
Lagringstid: Uppgifterna lagras i 36 mån, om du inte själv valt att skapa ett medlemskonto där dina uppgifter, t.ex om tidigare köp, lagras så länge du själv önskar.

Övrigt: I syfte att hantera ditt köp kommer vi att dela dina personuppgifter med den betaltjänstleverantör vi använder för att hantera betalningen.

Vid betalning med faktura (kredit) kan betaltjänstleverantören göra en kreditprövning;

För att kunna leverera dina varor hem till dig eller till ett postombud samt för att kunna hantera eventuella returer kommer vi att dela dina personuppgifter med PostNord.

DINA RÄTTIGHETER:

ÅTERKALLA DITT SAMTYCKE

Om du har samtyckt till att vi får behandla dina personuppgifter har du har rätt att när som helst återkalla hela eller del av det lämnade samtycket. Exempel på samtycke är t.ex när du har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Du har då gett samtycke till att vi hanterar din e-postadress och i vissa fall namn för att skicka nyhetsbrev till dig. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke genom att klicka på avprenumeralänken som finns i varje utskick, eller kontakta oss på hej@ofstories.se och be om att få bli borttagen från nyhetsbrevsutskick.

RÄTT TILL TILLGÅNG

Du har rätt att få en bekräftelse på om personuppgifter som rör dig behandlas av oss samt tillgång till information om hur personuppgifterna behandlas, t.ex. ändamålen med behandlingen och vilka kategorier av personuppgifter som behandlingen gäller. Du har även rätt att få en kopia av de personuppgifter som behandlas av oss. Du kommer att få dessa uppgifter så snart som möjligt och senast inom en månad. Beroende av hur komplicerad begäran är och antalet inkomna begäranden, kan perioden förlängas ytterligare två månader vid behov. Om tiden förlängs kommer du att få information om det. En begäran görs genom att kontakta oss på de kontaktuppgifter som framgår i inledningen till den här integritetspolicyn.

RÄTT TILL RÄTTELSE

Du har även rätt att utan onödigt dröjsmål få felaktiga personuppgifter rättade, samt genom att tillhandahålla information, komplettera ofullständiga personuppgifter. Du har även möjlighet att själv ändra dina personuppgifter genom att logga in på Mitt Konto.

RÄTT TILL RADERING

Du har under vissa förutsättningar rätt att begära radering av dina personuppgifter. Sådana förutsättningar föreligger om:

– personuppgifterna inte längre är nödvändiga för de ändamål som de samlats in eller behandlats för;

– om du återkallar ditt samtycke som behandlingen grundar sig på och det inte finns någon annan rättslig grund för behandlingen;

Of Stories raderar dina personuppgifter på din begäran, under förutsättning att Of Stories inte har en skyldighet att spara personuppgifterna i enlighet med gällande lagar och regler. Kontakta oss på hej@ofstories.se för att radera dina uppgifter.